עדיף לשאול מאשר לטעות.. משך זמן המאנה פול

פורום זה הוא הכתובת לכל השאלות על חוקי המשחק ועל חוקי הטורנירים של ה-DCI.

מנהלים: sliver, Navidshi

נעול
magic user
MTGil Apprentice
הודעות: 41
הצטרף: 12/6/2003 , 16:47
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

עדיף לשאול מאשר לטעות.. משך זמן המאנה פול

שליחה על ידי magic user » 05/2/2008 , 2:15

כמה זמן המאנה פול שלי ממשיכה עד לברן? אם נגיד (זאת הדוגמא הכי "גדולה" שיש לי) אני משתמש במוקס לטוס- מקבל אין סוף מאנה, המאגר לא נשאר לי עד סוף התור הרי, אני לא יכול לסובב אותו בתחילת התור ובמשך כול התור "להתעלל" במאנה פול האין סופית.. מתי בדיוק יש הפרדה?

dekel31
MTGil Wizard
הודעות: 732
הצטרף: 17/5/2006 , 18:34
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

שליחה על ידי dekel31 » 05/2/2008 , 2:33

בכל phase במשחק המאנה פול של שני השחקנים מתרוקנת, בין הupkeep לdraw, בין הdraw ל main phase וכו' וכו'.
*some witty quote that's out of context*

הבנאי
I'm aint no bob
הודעות: 224
הצטרף: 25/11/2007 , 9:56
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

שליחה על ידי הבנאי » 05/2/2008 , 7:31

זה לא כל כך נכון. המאנה נשארת בין PHASES ישנם 5 פאיסים בתור BEGINING PHASE שבו יש את הUNTAP STEP הUPKEEP והDRAW STEP שבסופו קורה מנאה ברן יש גם את PROCOMBET MAIN PHASE, את COMBAT PHASE,את POSTCOMBET MAIN PHASE
וה END PHASE .
בסוף כל שלב (PHASE ) קורת מנאה בורן למנאה שלא נוצלה.

Navidshi
Judgmental Bastard
הודעות: 16994
הצטרף: 06/9/2004 , 11:52
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

שליחה על ידי Navidshi » 05/2/2008 , 12:16

טוב, מה שנאמר כאן קצת מבולבל, אז אני אנסה להסביר את זה באופן מסודר.

התור מחולק לחמישה phases, שהם:
Beginning phase, שמורכב משלושה steps שהם untap, upkeep, draw
Pre-combat main phase
Combat phase, שמורכב מחמישה steps שהםbeginning, attackers, blockers, damage, end
Post-combat main phase
End phase, שמורכב משני steps שהם end of turn, cleanup.

המאנה ב-mana pool של כל שחקן מתרוקנת בסופו של כל phase (וגורמת mana burn). המאנה לא מתרוקנת בין ה-steps השונים. כך שאם הכנסת מאנה ל-pool במהלך ה-upkeep, תוכל להשתמש בה גם ב-draw, אבל לא ב-pre-combat main phase. אם הכנסת מאנה ל-pool במהלך הקרב, תוכל להשתמש בה עד לסופו של ה-end step של הקרב, אבל לא ב-post-combat main phase.

[חשוב אולי לציין שב-cleanup step שב-end phase אין בדרך כלל העברה של קדימות, אלא כתוצאה מ-triggers, כך שאם לא השתמשת במאנה במהלך ה-end of turn step, כנראה שתספוג mana burn]

maverick42
MTGil Wizard
הודעות: 342
הצטרף: 12/2/2007 , 19:10
מיקום: Tel-Aviv
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

שליחה על ידי maverick42 » 06/2/2008 , 0:10

שאלה אולי קצת טיפשית, אבל חשובה - עד מתי נמשך ה draw phase? כלומר, מהרגע ששלפתי קלף אז נגמר ה draw phase?
The general rule for people on the internet - attractive, single, mentally stable: choose two

sliver
Sliver Overlod
הודעות: 5941
הצטרף: 30/5/2004 , 0:11
מיקום: רחובות
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0
יצירת קשר:

שליחה על ידי sliver » 06/2/2008 , 0:23

בתחילת ה draw phase אתה שולף את השליפה שלך, ויכולות שעולות על הסטאק בשלב הזה עולות. נאמר שאין כאלו, או שהיו וכולן נפתרו... הסטאק ריק, קדימות אצל השחקן הפעיל, הוא מעביר אותה לשחקן הלא פעיל, אם אף אחד לא עושה כלום נגמר ה phase ועוברים לmain phase.
Slivers don't learn. They just know
שופט לבל 8 ומארגן הבין גלאקטי של ויזארדס.

Navidshi
Judgmental Bastard
הודעות: 16994
הצטרף: 06/9/2004 , 11:52
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

שליחה על ידי Navidshi » 06/2/2008 , 0:50

draw step. למרות שכשהוא נגמר, נגמר גם ה-beginning phase. הבלבול בין step ל-phase טבעי מאד, אבל רצוי להתגבר עליו כמה שיותר מהר.

magic user
MTGil Apprentice
הודעות: 41
הצטרף: 12/6/2003 , 16:47
אמר/ה תודה: 0
קיבל תודה: 0

שליחה על ידי magic user » 07/2/2008 , 15:20

תודה רבה, הייתי משחק מלא לפני 10+ שנים, וממש ממש לא היו מקפידים על חוקים אז, לא נראה לי שהרוב בכלל ידעו את החוקים הקטנים והמאוד חשובים האלה.. היינו משחקים רק לפי מה שנראה לנו נכון..

נעול